Corporate Planning Game

Att prioritera vad som ska göras är svårt. Att prioritera vad som inte ska göras är ännu svårare. Och att kommunicera runt detta för att få både feedback och förståelse är hypersvårt.

Och ändå är kommunikation och prioritering det avgörande i produktutveckling, speciellt när vi vill bli mer lättrörliga (agila) och bara ta fram det som kunden behöver och som ger vinst till företagen.

Prioritera och kommunicera med nya verktyg

För att komma tillrätta med kommunikation och prioriteringar finns många goda verktyg och det här spelet förklarar fem av dem.
agile tools

De här verktygen är främst kommunikationsverktyg som är skapade för att användas i grupp där allas input är viktig.

Runt de här verktygen har jag skapat spelet Corporate Planning Game (även kallat Toolkit Experience). Det ingår i samma serie som Corporate Dot Game som ger övergripande insikter om hur informationsintensiv produktion kan förbättras.

I Corporate Planning Game tar ni tillsammans fram kundbehov, gör en kundresa med mötespunkter mellan er och kunden, beskriver hur mötespunkterna ska byggas, prioriterar framtagning av mötespunkter mot produktfunktionalitet när vi inte hinner med allt till första releasen.

cpg-Release-Estimate

Därefter utmanar vi vår plan och skär bort halva innehållet och det här är en spännande upplevelse. Deltagarna får ett gemensamt mål att ta fram bästa övergripande plan och ingen kämpar längre för att suboptimera den del de var ansvariga för från början.

Ekonomisk överkurs

Känner vi att det går väldigt bra så här långt och vill fortsätta så är nästa steg att skapa en gemensam startordning för tre olika produkter. Genom att titta på hur mycket pengar vi tror att varje produkt drar in. Det finns även en del dolda antaganden om marknaden som bara kan upptäckas genom att prototypa och samspela med marknaden, och ett par prototyper kan behövas innan produkten får fäste bland kunder. Läs gärna Lean Startup för mer om detta.

businesscases

Info och spelhjälp

Spelet har körts för över 50 personer och skapat många goda och intressanta diskussioner. Kontakta mig så kan jag förklara mer och även köra det hos er. Lagom tidsåtgång 2-3h och det kan med fördel kombineras med 1h påbyggnadsteori efteråt.